Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Események
Norvégiában folytatják a leggyorsabb magyarok

Szűk egy héttel a pünkösdi Ob futam után máris Norvégiában folytatja Kiss Pál Tamás és Kárai Tamás a versenyzést, és csatlakozik hozzájuk Csucsu is, hiszen a hétvégén Hellben VB és Eb Supercar fordulót is rendeznek.

A Lankebanen pálya a versenynaptár legészakibb pontja, az északi szélesség 63. fokán fekszik az 1019 méter hosszú versenypálya. A felületek arányai a megszokottak, 63 százalék aszfalt, 37 százalék murva, de a trükk az Norvégiában, hogy a második napra  annyira kijárják az autók a murvát, hogy kialakul egy szűk, jól tapadó ív a murvás részeken is.

A 22 autós Vb mezőnyben Johan Krisstoffersson áll az élen, négy pont az előnye a címvédő Mattias Ekström előtt.  A harmadik helyen Petter Solberg áll, mögötte pedig az az Andreas Bakkerud, aki tavaly mindent vitt a hazai versenyén. A négy kvalifikációs futamot, az elődöntőt, és a döntőt is megnyerte.

A 18 állandó nevezőhöz Joni-Pekka Rajala csatalakozik a Mitsubishi Mirage-zsal, mellette pedig három francia Guerlain Cicherit, Herve Knapick és Laurent Bouliou nevezett. Természetesen ott van a mezőnyben Csucsu is, aki egy büntetésnek köszönhetően elveszítette az eddig gyűjtött egy pontját, és -9 ponttal áll a bajnokság végén. A célja most is a legjobb 12-be jutás lesz.

Az Eb mezőnyben Kiss Pál Tamás a második helyen áll, és jó emlékekkel érkezik a norvég helyszínre, mivel tavaly itt állt először az európa-bajnoki dobogón. Kárai Tamásnak még nincs pontja, de az Audi remek állapotban van, így mindkét magyar bízik a jó szereplésben.

A versenyhétvége programja:

június 10., szombat:

 

09:30 szabadedzés: WRX, ERX Supercar
11:00 Q1: WRX, ERX Supercar
1400 Q2: WRX, ERX Supercar

 

június 11., vasárnap:

08:30 Warm-up
10:00 Q3: WRX, ERX Supercar
12:00 Q4: WRX, ERX Supercar
kb. 13:00 Elődöntők ERX Supercar
15:00 Elődöntők : WRX
Döntő: ERX Supercar
Döntő: WRX
15:50 Podium

Related Posts