Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
Csendes Zsolt – Pünkösdkor újra a BMW-ben

Csendes Zsolt az év elején BMW-vel versenyzett, de már alig várta, hogy elkészüljön a régi barát, az Öregasszony, a koros, de bivalyerős Ascona. Az autó május elején elkészült, és nagyon biztatóan alakultak a paraméterek. A súlyelosztás nagyon jó lett, a teljesítmény 400 lóerő fölé ugrott, majdnem elérte a 450-et, aztán végül 411 lóerővel utaztak az első idei asconás megmérettetésre Sedlecanyba. Sajnos nem a tervek szerint alakult a verseny, mondta Zsolt:

“Sedlacanyban rengeteg problémával küzdöttünk. Az első előfutamban eltört a váltókar, aztán a másodikban fennakadt a gázpedál. Ez ugye csak akkor derül ki mikor fékeznél az első kanyarban, így annak is örültem, hogy nem szemből kaptam el a partoldalt, hanem egy kicsit oldalról. Kijavítottuk a sérüléseket, de egész hétvégén ki akart törni az autó hátulja, nem lehetett vele rendesen befordulni, így nagyon letörten jöttünk haza.”

Nehéz döntést kellett hozni, de végül úgy határozott a csapat, hogy amíg nem sikerül mérnöki segítséggel kitalálni miért makrancos az Ascona hátulja, addig újra a BMW-vel indul Zsolt. Így aztán az elmúlt hétvégén irány Olaszország Maggiora, ahol sikerült egy második helyet szerezni.

Az első kvalifikációs futamon sikerült nyernem, aztán a másodikban nem sikerült jól a rajt, így harmadik lettem. A Q3-ban vezettem, amikor fél körrel a vége előtt elszakadt a gázbovden, így az dobós lett. A negyediket újra megnyertem, így a döntőben a második helyről indultam. Sajnos a rajtnál nem lett feltekerve a rajtprogram, így befulladt az autó, de végül összejött egy második hely.” -mesélte Zsolt az olaszországi verseny eseményeit.

A pünkösdi hétvégén újra a BMW-vel, indul Csendes Zsolt, de így is hatalmas versenyt vár. Egyre jobban hozzászokik a bajor technikához, ami sokkal kezesebb mint az Ascona, és a visszavágás vágya is fűti, hiszen Húsvétkor Koncseg Zoltán megelőzte őt Máriapócson.

“Nagyon élvezem a BMW-vel a versenyzést, épp a kezessége miatt. Egyetlen baj van vele, hogy nagyon kell rá vigyázni, mert nem az enyém… Tajmel Tibi most nem lesz ott a hétvégén a csapattal, de a hangulat miatt nem aggódom, az STC+2000-ben mindig arról szól a hétvége, hogy látványosan autózzunk, és mi is jól érezzük magunkat. Persze a csata azért nagy lesz, mert Koncseg Zoli nevét hamar megtanulta a közönség, most szeretnék gondoskodni róla, hogy ne ismerjék meg ennél jobban.” – fejezte be nevetve Csendes Zsolti.

A hétvégén így BMW csata várható a Rabócsiringen a STC+2000 kategóriában, a látványra és a hangulatra biztosan nem lesz panasz.

foto: Borsós László, STom, Csendes Zsolt

 

 

Related Posts