Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Egyéb
Itt a norvégiai nevezési lista

Bár még hátra van a Rallycross Vb angliai futama Lydden Hill-ben, és természetesen a máriapócsi Pünkösdi Parádé, június második hétvégéjén a norvégiai Hellben versenyez a Vb, és vele együtt a Supercars Eb mezőny is.

A világbajnokság 18 állandó indulójához, ezúttal négyen csatlakoznak. A finn Joni-Pekka Rahala egy Mitsubishi Mirage-zsal adta le nevezését. Tavaly már ment ezzel a kocsival az Esteringen, de nem jutott az elődöntőbe. Guerlain Chicherit újra a Renault Clioval gyűjti a tapasztalatot, hogy 2018-ban már rutinosan üljön az épülő Megane-ba. A veterán Herve Knapick egy Citroen DS3-mal indul majd, míg a harmadik francia Laurent Bouliou egy Hansen féle Peugeot 208-assal csatázik a Vb mezőnyben. Természetesen Csucsu is ott lesz, továbbra is Kia Rióval.

Az Eb mezőnyben a két Tamásnak szurkolhatunk. Kiss Pál Tomi a 208-assal versenyez majd, és érdemes lesz majd figyelni az időit a Vb-s Bouliou-hoz képest. Kárai Tamás pedig a belgiumi Vb kiruccanás után újra az Eb mezőnyben indul. Azt, hogy az új vagy a régi Audival, még nem tudjuk, az viszont biztos, hogy nem lesz sok idejük Máriapócs után, hiszen Hell nem a szomszédban van …

 

Az Eb mezőny szokás szerint nagyon népes, 33 versenyző adta le a nevezését. Az egész évben indulók mellett a litván Paulius Pleskovas egy Ford Fiestával, a korábbi Touring Car Európa-bajnok Knut Ove Borseth pedig egy Ford Focus Supercar-ral indul.

A program sűrű lesz, mert a Touring Car és az RX2 is versenyez majd Norvégiában.

A Vb nevezési listája:
2017 Entry list (WorldRX)_Lanke-Hell (NOR)

Az Eb nevezési listája:

2017 Entry list (EuroRX)_Lanke-Hell (NOR)

 

Related Posts