Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
Megérkezett Portugáliába az EB és a VB mezőnye

Montalegrében, egy észak portugáliai városban rendezik a Rallycross-világbajnokság második fordulóját, és vele együtt az Európa-bajnokság Super 1600-as kategóriájának első versenyét. Természetesen magyarokkal, hiszen Csucsu újra a Vb mezőnyben indul, míg az Eb címvédő Szabó Krisztián, új csapattársa Marton Gergely és a szintén Skodával induló Szíjj Zsolt is ott van Portugáliában.

Szerencsére jó idő van, süt a nap, 20 fokos a hőmérséklet, bár a hőérzetüket csökkenti, hogy elég nagy a szél. Remélem így is marad, nem hiányzik a tavalyi sárban dagonyázás.” – mondta a rallycrossrx.hu-nak az Eb címvédő Szabó Krisztián. “Nagyon várom már a versenyzést, bár ez a tél olyan gyorsan elrepült, hogy magam is meglepődtem. Mintha csak tegnap ért volna véget a szezon. A felkészülésünk jól sikerült, nagyon élveztem a belga tesztversenyt, és azóta volt még egy tesztünk, ott is finomítottunk a beállításokon. Az autókon már sokat fejleszteni nem lehet, ezért is épülnek már az újak, de persze apróbb javításokat elvégzett a csapat a télen.”

Az új csapatárs a Volland Racingnél Marton Gergő lesz, aki korábban elmondta nekünk, hogy a döntőbe jutással már elégedett lenne. Ehhez természetesen az Európa-bajnoktól is kap segítséget.

Ez közvetett segítségnyújtást jelent, megosztjuk egymással az adatokat és a beállításokat, így csapatként is erősebbek vagyunk.” – mondta Krisztián, akivel legifjabb szurkolója, kisfia Mózes, nem tudott elutazni a versenyre. “A reptérre még kijöttek velem, de aztán az édesanyjával közösen úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatjuk meg az utazás. Mára egy picit felment a láza, így jó döntés volt, de persze nagyon hiányzik.”

foto: Szabó Krisztián facebook

 

 

 

 

Related Posts