Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Beszámoló by versenyző
KPT: Ez nehéz győzelem volt

Megnyerte a döntőt, és 29 ponttal majdnem maximális pontot gyűjtött az Oláh-Gumi Rallycross Parádén a RabócsiRingen Kiss Pál Tamás, de mint oly sokszor, a statisztikai adatok most sem a teljes képet mutatják.

Biztosan tartalékol, nincs fent új gumi, hátráltatja a betegség, szerencsétlen volt a sorsolás. Ilyen, és ehhez hasonló találgatások hallatszottak a nézőtéren amikor az első előfutamon Kiss Pál Tamás Peugeot-ja csak másodikként ért célba Kárai Tamás Audija mögött. A valóság azonban az volt, hogy a Peugeot korántsem volt olyan kezes, mint a Szlovákiaringen, vagy Barcelonában az Eb futamon.

“Mi sem értettük, de azok a beállítások amit Barcelonában találtunk egyáltalán nem működtek a RabócsiRingen. Lassult a pálya is, de nem csak ez jelentette a különbséget. Persze Kárai Tomiék is remek munkát végeztek, szupergyors volt az Audi, és Tomi sem hibázott, tökéletesen zárta az íveket. Az első előfutam után elindultunk egy új irányba, a másodikon már jobban éreztem magam, de valójában csak a harmadik előfutam utolsó kanyarjában nyugodtam meg teljesen, ott már tudtam, hogy a hatkörös döntőben elég lesz a versenytáv ahhoz, hogy nyerjek.” – mondta a RallycrossRx-nek Kiss Pál Tamás.

A döntőhöz azonban kellett egy jó elődöntő is, de itt elkerülte egymást a két vetélytárs, így mindketten megnyerték az elődöntő futamukat, jöhetett az újabb összecsapás.

“Az elődöntőben már újra minden a helyére került, megtaláltuk a hiányzó tempót, így magabiztosan álltam a döntő rajtjába. Jól indultam, fej-fej mellett voltunk, de a külső ívről nem akartam túl erőszakos lenni, így beálltam a második helyre. A második körben már egymás mellett fordultunk a murván, de a hátsó kanyar kijárata után Kárai Tominak elment a hajtása, így kiállt. Nagyon sajnáltam, mert izgalmas csatának ígérkezett. Így sem lett könnyű dolgom, mert defektet kaptam. Két körig csak lassú defekt volt, így próbáltam gyorsan letudni a jokert, amíg irányítható volt a kocsi. Jó döntés volt, mert az utolsó két körre nem maradt levegő a jobb hátsóban, ráadásul attól is féltem, hogy a másik gumi is feladja. Szerencsére nem így történ, és a barcelonai Vb futamon második Scheider technikájával versenyző Puchert is sikerült magam mögött tartani, így elsőként láttam meg a kockás zászlót.” – értékelt Kiss Pál Tamás.

A címvédő így két futam után továbbra is vezeti a bajnokságot, hiszen a RabócsiRingen csak egyetlen pontot veszített, és most 59 pontja van.

foto: STom

Related Posts