Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
Spici marad az RX-ben

Az újonnan alakul Š-Motorsport Egyesület két ŠKODA Fabia versenyautóval vág neki a 2017-es szezonnak. A szezonkezdő sajtótájékoztatójukon kiderült, a korábbi magyar abszolút rali-bajnok, Spitzmüller Csaba 30 év rali után végleg szakágat vált és a rallycross bajnokságban indul egy csúcskategóriás versenyautóval. Spici tavaly Máriapócson már kapott egy pozitív impulzust a rallycrosstól, akkor a döntőben 3. lett, így dobogóra állhatott.

 

Spitzmüller Csaba most végleg befejezi ralis pályafutását. Volt már abszolút magyar bajnok, minden évben az élmezőnyben autózott. A motivált, de már más autósport felé: „Sok összetevője van annak, hogy szakágat váltok. Már korábban volt egy meghívásom, 2012-ben majdnem egy teljes szezont tudtam rallycrossban menni. Nagyon jól éreztem magam, nagyon jó közeg fogadott és teljesen más formáját ismertem meg az autóversenyzésnek. Akkor egy picit rájöttem, hogy a ralin kívül is van élet… Tavaly volt a 30. rali szezonom és úgy éreztem, hogy egy kicsit vesztettem a motivációmból. Év közben megfogalmazódott bennem, hogy váltani kell!”

Spici továbbra is az autósport királynőjének tartja a ralit, de a világ változik és ezt a változást követni kell. „A rallycross rendkívül dinamikusan fejlődő sportág. Az látszik, hogy a gyártók is kezdik felismerni a népszerűségét, az utóbbi években a média is felkapta és a Forma1 után a második legnagyobb nézettséggel bír az autósportokon belül. Nézettséggel kell kiszolgálnunk a partnereinket és nekem is kellenek az új kihívások. Ez az impulzív sport nagyon tetszik nekem. Test-test elleni harcok, erős autók, ügyes pilóták küzdelme ez. Terveink között szerepel, hogy kijussunk EB futamokra is, ami szintén nagyon motivál!”

Az Š-Motorsport már ezen a hétvégén elkezdi a szezont, hiszen a rallycross bajnokság a Slovakiaringen kezdődik március 25-26- án.

foto:DuEn

Related Posts