Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
Kárai: Két autóval-két fronton

Kárai Tamás szezonja is indul. Rögtön, két egymást követő hétvégén ülhet az Audiba. De nem mindegy melyikbe… Ennek jártunk utána az orosházi versenyzőnél, hogy kész van már az új kocsi, vagy a régivel kezdi még a szezont.

Tamás a kérdés adott, új Audi a nyitányon, vagy még a régi?
A régi, de felújított. Valóban készül egy teljesen új Audi is, de az még nincs kész. A tavalyi kocsit frissítettük, a régi motorját hangoltuk, gyakorlatilag azzal dolgoztunk eddig, Nagyon elégedett vagyok az eredményekkel, adatokkal, amit eddig kaptunk. De nemsokára belekerül az új motor is.
Tehát a magyar bajnoki nyitányon még a tavalyi kocsival kezdesz?
Igen, sőt Barcelonában is azzal futok még. A terv szerint az Eb futamok második állomásán rajtolnék már az új versenyautóval.
Két lovat ülsz meg egyszerre, két bajnokságban?
Nem. Ha elkészült az új autó, akkor csak azzal megyek, mind a magyar bajnoki futamokon, mind az Eb versenyeken. De mondom, az biztos, hogy az első szlovákiaringi és a barcelonai versenyen, még a tavalyi kocsi fut majd.
És mi lesz utána a régivel? Kiadjátok, más fog vele versenyezni?
Ennyire ne szaladjunk előre. Legyen kész, és akkor meglátjuk. Van vele munka bőven, éppen a híváskor is ezzel foglalkozunk. Új motorok és újfajta, de egyforma váltók lesznek az autókban, mindkettő ütőképes lesz, reményeim szerint.
Erre szükséged is lesz, mind az itthoni, és mind az Eb futamokon.
Igen, nagyon erős mezőny gyűlt össze az Eb-re. De nem panaszkodhatunk a hazai felhozatalra sem, mert egyre csak fejlődik a szakág, egyre többen, és egyre jobb autókkal jönnek. Úgyhogy lesz miért nyomni a gázt, és lesz ki ellen, de én ennek örülök, ettől szép és ettől nagy kihívás az idei szezon.
Konkrétabban?
A magyar bajnokságban mindenképpen szeretném visszahódítani a bajnoki címet. Az Európa-bajnokságban is teljes szezont futunk majd, és ott versenyenként a döntő a cél. Nyilván nekem nem gyári kocsim van, nem tudok annyit tesztelni, mint ők, de a döntőbe jutások tennének elégedetté a nemzetközi megmérettetéseken.
A két nyitóhelyszín közül melyik fekszik neked jobban?
A Szlovákiaring vonalvezetése másfajta kicsit, nincs vele bajom, mint ahogy egyik pályával sem, de a barcelonai helyszín nekem jobban tetszik. De majd az eredmények mutatják meg. Két verseny után mindent jobban fogok látni, és utána szívesen adok helyzetjelentést a továbbiakról.

Ebben maradtunk…

Related Posts