Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
Solbergék gyári Volkswagennel támadnak a VB-n

A kétszeres Rallycross világbajnok Petter Solberg csapata ma bemutatta azt a Volkswagen Motorsport által épített versenyautót, amellyel a csapat névadója és csapattársa Johan Kristofferson indul majd a Vb-n.

Az autó a Polo WRC alapjaira épült, és a gyár hannoveri bázisán készítették fel a rallycrossra.

“Örülök, hogy ilyen agresszív lett az autó. Meg kell félemlítenünk az ellenfeleinket.” – mondta Solberg a bemutatón, ahol az is kiderült, hogy újra együtt dolgozik azzal a Francois-Xavier Demaisonal, akivel korábban a Subaru WRC csapatnál, és Solberg saját rallycsapatánál is együttműködtek.

“Három és fél hónapnyi kemény munka van mögöttünk.” – árulta el a francia szakember. “Az autó technikája a Polo WRC-n és a Global Rallycrossban versenyző Beetle modelleken alapul. A 2014 óta használt, és általunk jól ismert Polo WRC-t alakítottuk át. A váltó és a hűtés teljesen más a rallycrossban, a motort pedig eredetileg a Global Rallycrossra fejlesztettük.” – mondta Demaison.

Solbergék először április első hétvégéjén Barcelonában vetik be az autót, ahol az egyik ellenfél Csucsu Kia Riója lesz majd.

foto: PSRX

 

Related Posts