Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
Mózer Attila a RallyCrossról

Mózer Attilával egy picit visszatekintettünk az idei évre és már kikacsintgattunk a 2017-es szezonra is. Bennfentesként sok-sok titkot tud, melyek közül párat elárult nekem. Így például kiderült, hogy kik lesznek azok a régi/új arcok, akik feltűnnek majd a jövő évi rallycross futamokon.

RiKA: Mit tudsz? Kik építenek új autót? Harsányi Zoliról már hallottunk…

Mózer Attila: Örülök nagyon Zoli új autójának, ami egy EVO X lesz. Rajta kívül azonban lesz még legalább két pilóta, aki új autóval vág majd neki a következő szezonnak és legalább 2-3 új autó érkezik majd a SuperCars mezőnyébe.

RiKA: Spici úgy tűnik lerakta voksát a rallycross mellett. Szerinted minek köszönhető ez?

Mózer Attila: Itt szerintem mindenki megtalálja azt, amit keres: jó társaságot, jó versenyeket, sok és jó ellenfelet. Jó csatákat lehet vívni és mindig jó a hangulat. Ebben az elvadult világban az sem mindegy, hogy egy rally versenyre rá kell szánni egy hetet, míg itt csak egy hétvégét. Nagyon komoly nézőközönség van már a rallycross futamokon, nívója van a bajnokságnak is. A rallyval ellentétben a nimbusz itt felfelé megy, míg a rallyban egyre inkább lefelé. Rallycrossban egyre nagyobb rangja van már a döntőbe jutásnak is, nemcsak a dobogónak. Fontos szempont az is, hogy a rallycross család- és „időbarátabb” versenyzési forma.

RiKA: Wieszt Jankó jövőre kategóriát vált; ezentúl a SuperCars helyett Super1600-ban indul. Mi erről a véleményed?

Mózer Attila: Véleményem szerint méltatlan volt az idei év a Super1600 kategóriához. Úgy hallottam, hogy jövőre visszajön Bánkuti Gabi, átmegy Wieszt Jankó és lesz még 2-3 új versenyző is rajtuk kívül. Nagyon sajnálom, hogy Jankót elveszítjük a SuperCars kategóriából, viszont örülök neki, hogy a Super 1600-ba beszabadul. Még többen fognak őrültködni azokkal a szuper autókkal. Azt tudom, hogy egy nagy öreg, Móricz Józsi visszatér és épp ebben a kategóriában áll majd rajthoz. A teszten látottak alapján pillanatok alatt összeszokott az autójával és beleszeretett olyan hamar, mint én. Úgy érzem ezzel a sok-sok változással visszanyeri méltó helyét ez a kategória és hihetetlen csatákat láthatunk majd ott is.

RiKA: Végül, de nem utolsó sorban mesélj egy picit arról, hogy neked mik a terveid a hosszú téli hónapokra! Milyen átalakításokat terveztek, milyen lesz a dizájn?

Mózer Attila: A dizájn lesz a legutolsó, amit majd kitalálunk, de természetesen olyan dolgot találunk majd ki, amit nem nagyon csinált még senki sem. Karcsikáék biztosan kitalálnak majd valami szuper dolgot, minden évben ő felel a dizájnért és jó ötleteket ad. Az autó egyelőre marad így, pár apró változtatást, fejlesztést tervezünk csak. Az év végére megtaláltuk végre azt a motort, ami nekünk nagyon jó. Maradok a SuperCars kategóriában és jövőre kőkeményen támadunk.

Related Posts