Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
A nyirádi évadzáró margójára….

A 2016-os év utolsó hazai RallyCross versenye számos meglepetést tartogatott mind a nézők mind a versenyzők számára. A kellemes őszi időnek köszönhetően óriási tömeg szurkolt a versenyzőknek így vasárnap délután alig lehetett helyet találni a lelátón. A depóban 124 versenyző táborozott le ismét, hogy a szabadedzéseken felgyúrják magukat az előfutamokra és a döntőkre. A nagy igyekezetnek köszönhetően a szombati napon több nagyobb esés is történt a versenyzőknél ezt mérlegelve vasárnapra mindenki kicsit visszavett,na nem annyira, hogy ne támaszkodtak volna egymásnak a kanyarokban. A nyirádi pálya érdekessége, hogy egy és egy fél hely van mindösszesen, ahol előzni lehet, így nagyon gyakran a rajtot követően kialakul a befutó várható sorrendje.

20160626_RK_076

A SuperCar kategóriában a 2016-os bajnok távolmaradása óriási csatákat hozott leginkább azért, mert a 2. helyre matematikailag 3-an is oda érhettek volna. Mindenki gőzerővel készült a hétvégére. Mindössze két hét alatt Wieszt Jankóék átalakították a hajtásláncot javítva evvel a Máriapócson elszenvedett sérüléseket és visszaszálltak a ringbe. Vass Zolit is megszállhatta valami, mivel a Máriapócson kimaradt Joker kör után egy nappal úgy kelt fel, hogy valami nagy dolgot fog véghez vinni, ami végül sikerült is neki! Kárai Tomi csapata az Audit úgy készítette fel, mintha ezen a hétvégén Sebastien Loeb-et akarnák üldözni. Harsányi Zoli az idei év legjobb formáját hozta magával, mind az előfutamokon mind a döntőben félelmet nem ismerve szaggatott a szalagkorlátok közt, mely a koronát jelentette számára a döntő futamon Wieszt Jankó (2) és Vass Zoli (3) előtt.

IMG_2991

Marton Gergely zsebében a Super 1600 bajnoki címmel érkezett Nyirádra azonban az örömautózásán felülkerekedett a verseny szellem és a Skodát Kovács Marci előtt ismét behozta az első helyre. Marci elszántan üldözte Gergőt a Suzukijával és végig a nyomában volt, de ez alkalommal nem sikerült Őt megszorítania, a két pilóta végül ölelkezve ünnepelt a dobogón ahogy ezt tőlük megszokhattuk.

bruno_rxc

Csendes Zsoltot már többször is felterjszthették volna a RallyCross Fair Play díjra az év során így nem mehetünk el szó nélkül legutóbbi akciója melett sem. Csapattársa és barátja volt az aki neki köszönhetően üldőzőbe vehette a Super Touring Car +2000 kategóriában az Osztrák Shadenhoffer Golfját, azonban ennek ellenére sem sikerült Tajmel Tibinek felelállni a dobogó legfelős fokára. Csendes Zsolt a visszapillantóban látva barátja eszevezsett tempóját a másodperc töredéke alatt húzodott félre, aki így sebességvesztés nélkül üldözhette a versenyen végül első helyen befutó Shadenhoffert, akit végül Tajmel Tibor (2) és Csendes Zsolt (3) követett. A Super Touring Car -2000 kategóriában ezez a hétvégén a Sorex Csoport színeiben versenyző Csirmaz Brúnó állhatott a dobogó legfelső fokára.

Related Posts