Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
Vass Zoli : Második helyen leintve, de valami még hiányzott…

Alapvetően kevés dolog vált ki nagyobb örömöt egy versenyző lelkében, mint a kockás zászló látványa, amikor épp dobogós pozícióban halad a leintés felé egy nehéz verseny lezárásaként a döntőben – na, ez alól jelentett ritka kivételt Vass Zoltán szempontjából a 2016-os Országos Rallycross Bajnokság utolsó előtti, máriapócsi futamának döntője!

Az RXC Technics Motorsport versenyzőjében ezúttal ugyanis a meglepettség és a bosszúság érzésének furcsa egyvelege kavargott, amikor megpillantotta a máskor, hasonló helyzetben az üdvösséget jelentő kockás zászlót, mivel tudta jól, hogy még nem teljesítette a mindenki által kötelezően teljesítendő egy Joker-kört, és ezért a döntőben az automatikus hátra sorolás sorsára fog jutni. Sovány vigasz, hogy ez Máriapócson nem vele fordul elő először, és a verseny hevében olykor többszörös bajnok pilóták is megfeledkeznek a Joker-kör teljesítéséről.

A mostani esetet – ami Vass Zoltánnal pályafutása alatt most esett meg először –, ha lehet még bosszantóbbá teszi a pilóta számára, hogy ezúttal nem csak ő hibázott, hiszen a futamok alatt rádiós összeköttetésben állt az őt irányító team-mel, és a döntőben a taktika szempontjából most teljesen a tőlük kapott instrukciókra hagyatkozott.

De hál’Istennek Vass Zolit és csapatát sem olyan fából faragták, hogy túl hosszasan őrölnék magukat egy-egy hibán – és bár a tanulságokat ebből az esetből is levonják -, alapvetően igyekeznek inkább a pozitívumokat magukkal vinni erről a hétvégéről, és már a két hét múlva következő nyirádi szezonzáróra koncentrálni.

„Való igaz, hogy kellemetlen érzés volt így befejezni a döntőt, de ez már megtörtént, nem tudunk rajta változtatni, úgyhogy inkább előre tekintünk” – kezdte futam utáni nyilatkozatát a Mitsubishi Colttal versenyző pilóta, aki egyébként egész hétvégén remek tempót diktált a RabócsiRingen, aminek köszönhetően az előfutamok összesített eredményei alapján a 3. helyet foglalta el a köztes eredménylistán, majd elődöntős 2. helyének köszönhetően a már említett döntőbe is magabiztosan jutott be.

„A végén ezt a kis bosszúságot leszámítva kifejezetten jó versenyt futottunk, az időjárás is kegyes volt hozzánk, úgyhogy én élveztem a versenyzést. Ha időben kimegyek a Jokerre, talán vissza tudtam volna jönni a 3. helyre és meg lehetett volna a dobogó, de ez igazából csak találgatás és kár is ezzel foglalkozni.” – mondta el Vass Zoli, aki a hiba ellenére ezúttal is hálát adott csapatának, nélkülük ugyanis vasárnap már rajthoz se tudott volna állni…

„Még szombaton hengerfejes lett a motor, úgyhogy a fiúk áldozatos, éjszakába nyúló munkájának köszönhettem, hogy vasárnap egyáltalán folytatni tudtam a versenyt. Köszönöm nekik ezúton is, így ismét nagyon értékes bajnoki pontokat tudtunk bezsebelni! Úgy érzem a tempónk egész hétvégén jó volt, az új turbó bevált, és nagyon örültem, hogy két előfutamomat is sikerült megnyerni. Pozitívumok is voltak tehát bőven a hétvégénkben, ezekből próbálunk építkezni tovább, és készülünk Nyirádra” – zárta mondandóját a nyirádi szezonzáró előtt a túrkevei pilóta.

RXC Technics Motorsport

Related Posts