Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
Bajnokavató máriapócsi futam

A 2016. szeptember 24-25-én megrendezett Rallycross Országos Bajnoki VI. futam hihetetlen izgalmakat hozott, melynek különleges fűszere volt Spitzmüller Csaba versenyzése és az ütközésekkel és borulásokkal tarkított előfutamok.

 

Gyönyörű őszi idő várta a versenyzőket, csapatokat és nézőket ezen a felejthetetlen rallycross versenyen. Igen szoros volt a pontverseny több kategóriában is, így ezen az utolsó előtti futamon mindenki beleadott apait-anyait, hogy a legjobb köröket fussa és a legtöbb pontot zsebelje be a végső, nyirádi összecsapás előtt.

 

Kemény harcokkal tűzdelt csatákat hozott a SuperTouringCars -2000 kategória döntője, hiszen minden magyar pilóta előtt egy cél lebegett: végre megszorongatni a cseh pilótát, Castoralt. Fantasztikusan kapta el a rajtot Góth Viktor, Kádár Patrik és Csirmaz Brúnó is, azonban Castoralt nem sikerült utolérniük. A dobogóra végül ők állhattak fel:

 

  1. Castoral Roman (CZE)
  2. Kádár Patrik
  3. Csirmaz Brúnó

20160925_rk_106

A SuperTouringCars +2000 kategória döntőjére három „legény maradt a gáton”: a drift versenyekről jól ismert Nagy Róbert és a két jóbarát: az öreg Asconát nyúzó Csendes Zsolt és a BMW-t nem kímélő Tajmel Tibor. Bár keményen küzdött a kategóriát vezető Tajmel Tibor, most nem tudta megfogni Nagy Robit, így a hétvége sorrendje így alakult:

 

  1. Nagy Róbert
  2. Tajmel Tibor
  3. Csendes Zsolt

 20160925_st_188

A VI. bajnoki futam mindkét utolsó döntőjén egyúttal bajnokot is avattak. A bajnokságot vezető Marton Gergely ismét győzni tudott a Super1600 kategóriában és ezzel megszerezte a bajnoki címet is. Meg kell hagyni: ezt a győzelmet nem adta könnyen Kovács Marcell, aki mindent megtett azért, hogy Gergőt legyőzze. Ebben egy defekt akadályozta meg: „A szokásomhoz híven rossz rajt után harmadikként jöttem el. Miután mindenki letudta a joker köröket, a második helyre kerültem. Úgy éreztem, hogy ez a pozíció tartható és talán még közelíteni is tudok Gergőhöz, de defektet kaptam és emiatt egy pozíciót vesztettem és a harmadik helyen zártam.”  A kategória végeredménye az alábbi lett:

 

  1. Marton Gergely
  2. Végh Szabolcs
  3. Kovács Marcell

 20160925_rk_045

Hihetetlen fordulatokat, drámát és érdekességet is hozott magával a SuperCars kategória összecsapása. A drámák sora már szombaton megkezdődött, ugyanis a hétvége egyik nagy esélyese, a bajnokság második helyén álló Wieszt Jankó autója oly mértékben sérült meg egy ütközés során, hogy nem tudott rajthoz állni a további futamokban.

 

A döntőben Kárai Tamás fantasztikusan kapta el a rajtot és a mögé bebújó Harsányi Zoli, és a fej-fej mellett haladó Vass Zoltán és Kiss Pál Tamás már az első kanyarban finoman terelgette egymást a jobb pozíció megszerzése érdekében. Nem szakadt le a mezőnyről Kotán Péter és a magát elsőbálozónak tituláló Spici sem, így kemény harcok alakultak ki a pilóták között. Kiss Pál Tomi fantasztikus előzésekkel hamar felzárkózott Kárai Tamás mögé, aki sokáig stabilan tudta őrizni első helyét. Kárai Tamás azonban szinte az utolsó pillanatokban pördült meg nagy riválisa előtt. Mint a futam után megtudtuk Kárai Tomi autója nem működött rendesen egy korábbi ütközés miatti hiba folytán.

 

Kárai Tamás balszerencséje mellett Vass Zoltán is búslakodhatott a futamot követően, ugyanis nem ment ki joker körre és így búcsúznia kellett megszerzett helyétől. A sorrend végül is így alakult:

 

  1. Kiss Pál Tamás
  2. Harsányi Zoltán
  3. Spitzmüller Csaba

 20160925_rk_146

Kiss Pál Tamás ezzel a győzelmével megszerezte a bajnoki címet is, boldogan pörgött a pályán, majd mosolyogva gratulált ellenfeleinek, köztük a most debütáló és rögtön harmadik helyet megszerző Spicinek is, aki így nyilatkozott a futam után: „Frenetikus volt, nagyon-nagyon jól éreztem magam. Nagyon jó volt az autó, furcsa és nehéz volt, hogy mindenhol emberek vannak. Idő lesz, amíg ezt megszokom, és ahhoz képest, hogy szombaton nem tudtam egy métert sem menni az autóval, ahhoz képest a végére már nagyon élveztem és iszonyatosan jó volt egy ennyire erős autóval menni.”

 

Több kategória még vár a bajnokára, így biztosan nem lesz izgalmaktól mentes az utolsó, október 7-9. között megrendezésre kerülő nyirádi futam sem, ahol a bajnokok mellett remélhetőleg Spici is újra rajthoz áll.

 

 

Related Posts