Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
Interjú Gerencsér Dáviddal

Gerencsér Dáviddal Nyirádon beszélgettem terveiről, céljairól. Egy kis utazást tettünk a múltba, a kezdetekhez, majd egy picit a jövőbe tekintettünk, tervezgetve a következő lépéseket. Dávid hihetetlenül higgadt, tisztán látja az utat maga előtt. Most a Zóna futamokra koncentrál és imádja a Super1600 kategóriát. A jövő? Nos, erről meséljen inkább ő…

RiKA: Mesélj! Honnan jött a rallycross iránti szeretet?

Gerencsér Dávid: Már régebben is versenyeztem, akkor még édesapámnak navigáltam, de akkor még nagyon fiatal voltam. Ki szerettem volna magam próbálni én is az autósportban, így amikor a junior kupa elindult rallycrossban, belevágtam.

RiKA: Hány évesen vezettél először autót?

Gerencsér Dávid: Tizennégy évesen kezdtem el autót vezetni. A junior kupás első verseny előtt pár hónappal kezdtem el megtanulni és a kupás kis Swiftekkel versenyeztem először.

RiKA: Ha lecserélhetnéd a Suzukit oly módon, hogy a nyirádi versenyen indulók közül valaki sok szeretettel átadná az autóját neked, akkor kiét kérnéd el?

Gerencsér Dávid: Nagyon szívesen kipróbálnám a cseh fiúnak, Josef Sustának az új R5-ösből átalakított Super 1.6-át, mert az nagyon komoly futóművel rendelkezik és nagyon jó technikának tűnik. A magyar mezőnyből biztosan kipróbálnám Marton Gergőnek az Mk2 versenyautóját.

RiKA: Így is kellene, hogy a nyirádi futamon tetőre rakta Gergő?

Gerencsér Dávid: Hááát nem feltétlen, bár így is ki kell próbálni egy autót, meg kell tudni, hogy ilyenkor hogy megy. Óriási teljesítménynek tartom, hogy a szerelők így összerakták a szombati esés után.

RiKA: Milyen célt tűztél ki magad elé idénre?

Gerencsér Dávid: Idén inkább a Zónára koncentrálok, kevésbé az OB futamokra, ott nézem folyamatosan az állást, így például a mostani versenyen is inkább Sustával és Panhauserrel vagyok versenyben, kevésbé a magyar versenytársaimmal.

RiKA: Ha anyagilag megteheted a következő években, hogy kategóriát válts, akkor lépsz vagy maradsz a Super1600-ban?

Gerencsér Dávid: A Super1600 szerintem abszolút jó kategória, mindig nagyon kiélezett versenyek vannak. A technikát is bőven van hova fejleszteni még. Nekem ez a kategória nagyon tetszik, így nem nagyon tudom elképzelni, hogy a következő pár évben jöhetne a SuperCars vagy kategóriát váltanék bárhova.

Related Posts