Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
Kiss Pál Tamás : Ez a trófea még hiányzik !

Ötödik fordulójához érkezik a hétfordulós hazai Rallycrossbajnokság, a tabella élén pedig Kiss Pál Tamás áll. A miskolci pilóta eddig mindössze 3 pontot veszített, azt sem a versenypályán, hanem a belga autópályán, hiszen a harmadik forduló első versenynapján még a belga Eb futamon szerepelt, így nem lehetett ott a máriapócsi első két kvalifikáción.

A hétvégén egy új helyszínen mutatkozik be a SpeedboxRacing Team. Ezen a pályán még nem versenyzett a csapat. Tavaly a bajnokság nyirádi fordulóján még a Skodával indult Kiss Pál Tamás, de csak két előfutamig jutott, akkor technikai problémák miatt be kellett fejezni a versenyt. A pálya szerencsére nem ismeretlen, a szezon egyik legfontosabb tesztjét itt futotta a csapat.

„Még a belga Eb futam előtt tartottunk itt egy hosszabb, 40 körös tesztet. Nagyon hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk, rengeteget tanultunk az autó beállításairól. Ezeket már kamatoztatni tudtuk a gerinbachi hétvégén is, és részben az Eb sikereket is itt alapoztuk meg.” – mondta Kiss Pál Tamás, aki szokás szerint szinte végig a műhelyben töltötte a felkészülés utolsó napjait.

Európa egyik legjobb pályájára látogatnak a rallycrossosok, a nyirádi katlan különlegessége, hogy az 1220 méter hosszú pályának mindössze 52%-a aszfalt, 48% murva. A látványt fokozza a 24,5 méteres szintkülönbség is, valamint az, hogy nemcsak a magyar versenyzők lesznek itt, hanem a környező országok pilótái is neveztek a versenyre. A Supercars mezőny előnevezési listáján 25 autó szerepel.

„ Nagyon szeretem ezt a pályát, komoly kihívást jelent versenyzői szempontból, ebben a népes mezőnyben pedig még nehezebb lesz jó eredményt elérni. Nyirádon fontos a jó futómű és az erős motor, szerencsére mindkettővel rendelkezünk. Norvégiában új motor került az autóba, ezt azóta Franciaországban sikerült finomhangolni, így maximális teljesítményen használhatom az erőforrást. Ugyanakkor, ahogy ezt idén már megszokhattuk, vigyázni is kell az autóra, hiszen Nyirád után egy héttel jön a svédországi Eb futam, ahová még vasárnap este elindul a csapat.” – elemezte az előttünk álló hétvégét Kiss Pál Tamás.

Cél tehát a futamgyőzelem, már csak azért is, mert a szakágváltás után már csak ez a trófea hiányzik Kiss Pál Tamás polcáról. Egy jól sikerült nyirádi hétvége a bajnoki cím szempontjából is nagyon fontos. A hét futamból a hat legjobb számít majd az év végi értékelésben, Kiss Pál Tamásnak 125 bajnoki pontja van, előnye 23 pont Wieszt Jankó előtt. A hétvégi jó szereplés nagy lépést jelentene a magyar bajnoki cím felé is.

Related Posts