Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRx.hu

RallyCrossRX.hu

RallyCrossRX.hu

Nyírád Motorsport Centrum

Nyírád Motorsport Centrum

RabocsiRing

RabocsiRing

FIA WRX

FIA WRX

Hírek
Marton Gergely: Győzelem!

Az M-F Motorsport ifjú versenyzője, Marton Gergely remek teljesítményt nyújtva megnyerte a 2016-os Rallycross Országos Bajnokság harmadik, a máriapócsi RabócsiRingen rendezett futamát, ezzel megszerezte saját maga, csapata és a Skoda Fabia Mk2-es idei első győzelmét, ami hatalmas lélektani gátat szabadíthat fel benne és a csapat valamennyi tagjában.

Hogy miért? Nos, belegondolni is hihetetlen, nemhogy leírni, de Gergő legutóbb 2013. április 1-jén nyert országos rallycross bajnoki futamot. Bizonyára sokan emlékeznek még arra a versenyre, hiszen akkor robbant be üstökösként a sportág abszolút elitjébe, azzal a jókora fegyverténnyel, hogy rögtön élete első, felnőtt mezőnyben teljesített OB-futamát megnyerte. Azóta is dobogó követett dobogót a pályafutásában, előbb a SuperNational, majd a Super1600-as kategóriában, közben egy abszolút bajnoki címet is szerzett, és a versenyek 57%-án, amin elindult, a pódiumon ünnepelt.
Ezért is olyan hihetetlen leírni, hogy egészen a múlt hétvégi, pünkösdi RabócsiRing-i versenyig ez az említett futam volt Gergő első és egyetlen felnőtt OB-futamgyőzelme. Ezt a különös sorozatot sikerült most tehát megszakítania mostani remekbeszabott győzelmével, amivel a Super1600-as kategória listavezető pozícióját is megőrizte.

„Nagyon-nagyon örülök ennek a győzelemnek, és tényleg hihetetlennek tűnik, hogy ennyit vártunk rá” – ismeri el Gergő, hogy őt magát is meglepte a fenti statisztika. „Hihetetlen belegondolni, hogy 2013-ban is úgy lettem abszolút bajnok a SuperNational kategóriában, hogy csak egy győzelmet szereztem, rögtön a szezonnyitón, utána pedig rendre a 2-3. helyen végeztem. A Super1600-ban is számos alkalommal sikerült már dobogóra állnunk, de ebben a kategóriában, ezzel az autóval, ezzel a csapaösszetétellel ez a legelső győzelmem, ami különleges emlék marad.”
„Köszönöm a csapatnak a rengeteg munkát, és örülök, hogy végre sikerült méltóképpen meghálálnom azt a sok-sok erőfeszítést, amit az autó felkészítéséért és folytonos fejlesztéséért tettek. Úgy gondolom, hogy ez a győzelem nemcsak nekem fontos lélektanilag, de az egész csapatnak is, és biztos vagyok benne, hogy ez most egy olyan plusz löketet ad nekünk, ami levesz minden terhet a vállunkról és szárnyakat ad nekünk a folytatásra” – mondta el a boldog győztes, akivel a leintés után madarat lehetett volna fogatni.

Természetesen ezt a győzelmet sem adták ingyen – alaposan meg kellett érte dolgoznia Gergőnek és a csapatnak egyaránt. „Picit döcögősebben indult a hétvége, mint reméltük, de sikerült minden problémán úrrá lennünk, a végeredmény pedig szerencsére magáért beszél. A döntőre az autó és én is abszolút csúcsformába kerültünk, fejben is nagyon erősnek és összeszedettnek éreztem magam, és a jó rajt után végig olyan tempót sikerült diktálni, aminek köszönhetően kimaradtam minden csatározásból, és erőből az élen tudtam végezni. Köszönöm a fair és kemény csatákat Kovács Marcellnek, akit a második előfutamban sikerült megelőznöm őt egy manőverrel, a harmadik előfutamban viszont visszakaptam tőle a kölcsönt. Jó csaták voltak, de örülök, hogy a döntőben ezúttal nekem jött ki jobban a lépés. A szezon folytatásában is hasonlóan szoros küzdelemre számítok, de bízom benne, hogy lesz még alkalmam idén többször is a dobogó legfelső fokán ünnepelni” – tette hozzá végül Marton Gergő.

Related Posts